Deskundige stakeholdermanagement Elias

“Alles aan onze job is tastbaar”

Elias Boeykens werkt bij De Lijn als coördinator vervoerregio’s. Hij vormt zo met het team mee de brug tussen De Lijn en de Vlaamse steden, gemeenten en externe partners. Vooral de heersende bedrijfscultuur maakt de job voor hem de moeite waard. “Er is niets mooiers dan werken voor een organisatie die als doelstelling heeft reizigers zo goed en zo duurzaam mogelijk te vervoeren.”

De afdeling vervoerregiomanagement speelt een belangrijke rol binnen De Lijn en vormt het eerste aanspreekpunt voor steden en gemeenten die met een mobiliteitsvraagstuk kampen. “De Lijn is een partner die zijn expertise deelt en waarmee je in dialoog kan gaan”, legt Elias uit.

“We zijn een centrale organisatie die snel inspeelt op de veranderende context op het vlak van mobiliteit. Onze gespecialiseerde afdelingen kunnen snel onderbouwde antwoorden leveren voor heel specifieke vraagstukken, met de afdeling vervoerregiomanagement als brug naar de steden, gemeenten en partners.”

En die vraagstukken zijn zeer divers. Denk maar aan de shuttlebussen tijdens de festivalzomer, de extra bussen die reden tijdens de vaccinatiecampagne, de opkomst van e-bussen, het creëren of verplaatsen van haltes, enzovoort. “Je staat in contact met allerlei types partners.

Dat maakt de job net zo gevarieerd en ook mensgericht: je probeert de wensen van de reizigers zo goed mogelijk te vertalen om tot een goede oplossing te komen. Zo draag je maatschappelijk iets bij en dat geeft veel voldoening. De Lijn is overal rondom ons en alles is tastbaar.”

Bedrijfscultuur

Voor Elias bij De Lijn aan de slag ging, was hij eerder in zijn carrière al actief in het buitenland. Zijn vorige job bracht hem naar Dubai en Frankfurt. Vier intense jaren, waar hij veel uit leerde. “Het menselijke aspect van een job en een bedrijf zijn zeer belangrijk voor mij. Het is misschien een cliché, maar in Duitsland was alles veel zakelijker. Er was weinig interesse voor het persoonlijke. Werken in België is heel anders. Hier wordt er rekening gehouden met je persoonlijke situatie. De juiste balans is hier belangrijker.”

Net daarom ging Elias actief op zoek naar een job bij een bedrijf dat bekend staat als een goede werkgever. “Ik wist vooraf al dat er bij De Lijn aandacht was voor een goede work-lifebalans, met ruimte voor thuiswerk en een goede verlofregeling.” De praktijk moest dat uiteraard ook nog uitwijzen.

“Ik voelde mij meteen thuis. Er heerst een open sfeer onder de collega’s en met andere diensten, ook voor persoonlijke dingen.” Zo vinden er regelmatig activiteiten buiten de werkvloer plaats, zijn er teambuildings en heel wat opleidingen. “Ook het management is heel open en bereikbaar. Vanaf dag één was ik betrokken bij alle vergaderingen met het management.”.

Overal aanwezig

Om als medewerker een goede work-lifebalans te vinden, is de aanwezigheid van De Lijn doorheen heel Vlaanderen uiteraard een grote troef. “Er zijn overal kantoren waar je kan werken, afhankelijk van wat het beste voor jou uitkomt. Ik heb overal collega’s.” En dat mag je in Elias’ geval letterlijk nemen.

“Zelf zit ik op kantoor in Antwerpen, maar ik werk soms thuis bij familie in Limburg, omdat ik daar momenteel een huis bouw. Andere dagen werk ik thuis in Brecht. En volgende week werk ik een dag in Gent en Leuven.” Elias gaat voor een heel flexibele invulling van zijn werkplek. Dat is wellicht niet aan iedereen besteed, maar het toont wel de flexibiliteit en mogelijkheden die De Lijn aanbiedt. “Het bedrijf is overtuigd van de voordelen van thuiswerk. Standaard kan je twee dagen in de week thuiswerken, maar meer is ook bespreekbaar.”

Horizontaal en verticaal

Elias prijst zichzelf gelukkig dat er bij De Lijn een breed en divers aanbod aan opleidingen is. Ook dat is een groot verschil met zijn vorige werkgever. “Er is een opleidingskalender met een standaardaanbod van opleidingen, voor elk wat wils. Maar ook extra opleidingen zijn mogelijk voor wie dat wil.”

Zo volgt Elias momenteel een opleiding om gesprekscoach te worden. “Mensen groeien door in het bedrijf dankzij de opleidingen”, vertelt hij. “Zelf wil ik verticaal én horizontaal groeien, zo is er nog meer afwisseling en leer je nog meer bij.” Wie weet houdt Elias zich over enkele jaren dan uitsluitend bezig met de uitrol van e-bussen in Vlaanderen…

Nieuwe vacatures bij De Lijn staan sowieso ook open voor iedereen die al bij het bedrijf werkt. En omdat De Lijn zo’n breed actieterrein heeft, ontbreekt het alvast niet aan heel uiteenlopende vacatures. Aanwerving op basis van ervaring behoort daarbij tot de mogelijkheden, al is een examen dan wel vereist. “Bij De Lijn liggen alle wegen open voor wie ambitie heeft”, besluit Elias.

 

Helemaal overtuigd?

Leer meer over werken bij De Lijn

Werken bij De Lijn is samen Vlaanderen leefbaar en bereikbaar houden. Want een betere mobiliteit belangt iedereen aan.

Leer De Lijn beter kennen

Leren van collega’s of via opleidingen? Binnen De Lijn bieden we alle mogelijkheden om jouw carrière mee vorm te geven.

Ontdek je doorgroeimogelijkheden

Geniet van aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden en een mooi pakket extralegale voordelen voor jou en het hele gezin.

Bekijk alle voordelen