Bij De Lijn werken? Dat heeft zo zijn voordelen.

Je draagt je steentje bij aan duurzame mobiliteit, krijgt de ruimte om te groeien in je job én je kan rekenen op een aantrekkelijk verloningspakket.

Ook interesse om bij ons aan de slag te gaan? Ontdek onze vacatures!

Dit bieden wij jou

Bij De Lijn start je meteen met een contract voor onbepaalde duur. Je wordt dus opgeleid als bijvoorbeeld chauffeur terwijl je al in dienst bent bij De Lijn. Bovenop je nettoloon krijg je heel wat extralegale voordelen. We zetten ze hier voor jou op een rijtje.

Uitgebreid loonspakket

Iedere werknemer krijgt elektronische maaltijdcheques van 8 euro (met een werkgeversbijdrage van 6.91 euro). Daarnaast voorzien we ook een eindejaarspremie en vakantiegeld.

Voordelig openbaar vervoer

Iedereen in je gezin krijgt een gratis abonnement voor De Lijn, TEC en de MIVB. Daarnaast kan je ook kiezen voor een fietsvergoeding van 0.21 euro per kilometer, of een andere transportvergoeding. De meeste vestigingen zijn vlot bereikbaar met het openbaar vervoer.

Volledig verzekerd

De Lijn heeft een zeer voordelig pensioenplan met een verzekering bij overlijden, werkonbekwaamheid en invaliditeit inbegrepen. Daarnaast bieden we je ook een hospitalisatieverzekering aan en een verzekering voor ongevallen privaat leven (beiden zijn ook mogelijk voor gezinsleden aan gunstig tarief).

Gezonde balans werk en privé

Je hebt jaarlijks recht op 20 wettelijke verlofdagen en 4 dagen extralegaal verlof. Na drie jaar dienst krijg je een extra anciënniteitsdag, na 5 jaar dienst twee dagen en vervolgens een extra dag per bijkomende schijf van 5 jaar dienst (met een maximum van 7 dagen). Daarnaast zijn er ook een recuperatiedagen.

Iedereen geniet mee

De Lijn voorziet jaarlijks een sinterklaasgeschenk voor je kinderen. Daarnaast hebben we ook allerlei sociale voordelen in petto waaronder kortingen bij derden.

Werken dicht bij huis

Een goede balans tussen werk en privé vinden wij enorm belangrijk. De Lijn heeft vestigingen in alle regio’s en probeert zijn werknemers zo dicht mogelijk bij huis te laten werken. Zo kan je je woon-werkverkeer beperken.

Helemaal overtuigd?

Meer weten over werken bij De Lijn

Werken bij De Lijn is samen Vlaanderen leefbaar en bereikbaar houden. Want een betere mobiliteit belangt iedereen aan.

Leer De Lijn beter kennen

Leren van collega’s of via opleidingen? Binnen De Lijn bieden we alle mogelijkheden om jouw carrière mee vorm te geven.

Ontdek je doorgroeimogelijkheden

Hoe is dat: werken bij De Lijn? Wie beter dan onze eigen medewerkers kunnen je vertellen wat een job bij De Lijn inhoudt.

Ontdek hun verhaal