Word chauffeur

De Lijn zoekt een heel aantal nieuwe chauffeurs. Heb je nog geen rijbewijs D? Geen probleem! De Lijn heeft een eigen rijschool en leidt je graag op om met onze bussen te rijden. Onze chauffeurs zijn onze visitekaartjes. Dus kom je graag in contact met mensen en help je onze reizigers graag verder als ze vragen hebben, dan verwelkomen we jou met open armen.
Hieronder vind je de algemene vacature voor chauffeurs.

Zoekresultaten voor "". Pagina 1 van 1, resultaten 1 t/m 1 van 1
Titel Datum Sort descending
Chauffeur
Chauffeur 20 feb. 2024
20 feb. 2024

Chauffeur bij De Lijn dat betekent ...

Meteen contract onbepaalde duur

De Lijn wil zijn chauffeurs zekerheid geven. Daarom start je meteen met een contract voor onbepaalde duur. Je wordt dus opgeleid als chauffeur terwijl je al in dienst bent. Daarbovenop geniet je ook van een heel  aantal extralegale voordelen.

Nog geen rijbewijs D? Wij helpen je op weg!

De Lijn heeft een eigen rijschool om je op te leiden als buschauffeur. Zo combineer je een theoretische opleiding met een praktische training. Naast deze basisopleiding krijg je elk jaar 1 dag voortgezette opleiding.

Een job dicht bij huis

De Lijn heeft verschillende stelplaatsen in heel Vlaanderen. We doen er alles aan om onze chauffeurs zo dicht mogelijk bij hun woonplaats te stationeren. Zo verlies je zo weinig mogelijk tijd van en naar het werk.

 

Solliciteren bij De Lijn?

Heb je zin gekregen om te solliciteren bij De Lijn als chauffeur? Dan geven we je hier een overzicht van hoe zo’n sollicitatie bij ons verloopt.

Nog geen rijbewijs D? Wij helpen je op weg!

Wist je dat de Lijn je in een 8-tal weken opleidt tot een buschauffeur in haar eigen rijschool? Tijdens deze opleiding leer je meer over de wegcode, de vakbekwaamheid, het tariefsysteem, de techniek van het voertuig en de werking van de apparatuur op het voertuig. Ook ‘omgaan met klanten’ is essentieel. Deze theoretische opleiding wordt gecombineerd met een praktische training ‘Rijden met de bus’ en het opdoen van lijnkennis. Naast deze basisopleiding krijg je elk jaar 1 dag voortgezette opleiding vakbekwaamheid.

Ontdek je toekomstige collega's

 

“Reizigers rekenen op mij om thuis, op school of op hun werk te geraken”

Bart werkt al 22 jaar als chauffeur bij De Lijn. Van de drukte in de stad naar de rust op het platteland, tijdens een ritje met chauffeur Bart Arys gaat het alle kanten uit. Het wisselende landschap, het contact met de reizigers en het variabele werkrooster houden zijn job na 22 jaar nog altijd spannend.  

 

Ontmoet onze chauffeurs.

Prima werk-privébalans

Bij De Lijn stem je zelf je werkrooster af op je privéleven. Een rustdag, vroege of late shift, stadsdienst of regionale dienst? Jij geeft je voorkeuren door.

Zeven dagen op voorhand krijg je je volledige werkrooster voor de volgende maand. Toch nog wisselen met een collega? Ook dat kan. Enkele chauffeurs getuigen over het Persoonlijk Werkrooster (PWR).

 

Bekijk hiernaast het filmpje.

Meer weten over werken bij De Lijn

Werken bij De Lijn is samen Vlaanderen leefbaar en bereikbaar houden. Want een betere mobiliteit belangt iedereen aan. 

Leer De Lijn beter kennen

Leren van collega’s of via opleidingen? Binnen De Lijn bieden we alle mogelijkheden om jouw carrière mee vorm te geven.

Ontdek je doorgroeimogelijkheden

Geniet van aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden en een mooi pakket extralegale voordelen voor jou en het hele gezin.

Bekijk alle voordelen