ICT'er Hilde

Wat zijn de 5 troeven van een ICT-job bij De Lijn voor Hilde?

“We werken mee aan duurzaam vervoer met impact”, vertelt Hilde van de Put enthousiast. De ervaren deskundige ICT Infrastructuur bij De Lijn licht de voor haar 5 belangrijkste troeven van een job bij de vervoersmaatschappij uit.

1. Up-to-date blijven van de nieuwste ontwikkelingen via opleidingen

“Bij De Lijn krijg je heel wat kansen om zowel intern als extern opleidingen te volgen. Dat gaat over de technische kennis enerzijds, maar anderzijds krijg je ook de mogelijkheden om je soft skills te verbeteren. Ik werkte eerder in de privésector. Bij De Lijn komen deze opportuniteiten veel meer aan bod.”

2. Veel doorgroeikansen en een mooie leercurve

“Ik ben zes jaar geleden gestart als systeembeheerder bij De Lijn en heb hier kans gekregen om door te groeien tot deskundige. Ik kan gerust technisch nog verdere stappen zetten in mijn carrière. Die mogelijkheid om vooruit te gaan is voor mij heel belangrijk.”

3. Een zinvolle job met impact op heel Vlaanderen

“We werken mee aan de duurzaamheid van Vlaanderen en de vergroening van de vloot. Veel jonge mensen verkiezen vandaag het gemak van het openbaar vervoer boven een eigen wagen. Wij werken bij De Lijn aan vervoer met impact. Zo ondersteunen wij alle software en infrastructuur voor onze dispatchers en Lijnwinkels. Onze job blijft ook morgen en overmorgen heel belangrijk en daar worden we als ICT’ers heel bewust van gemaakt. Zo wordt er heel veel gecommuniceerd om iedereen mee te krijgen in het toekomstverhaal. Dat werkt heel goed.”

4. Dicht bij huis en thuis werken

“Mijn week is verdeeld tussen een of twee dagen werken op het hoofdkantoor in Mechelen, een dag op een referentielocatie dichter bij huis – in mijn geval het kantoor van Turnhout – en twee dagen thuiswerk. De work-lifebalans is perfect bij De Lijn. Twee van mijn drie kinderen wonen nog thuis. Op het werk pauzeer ik aan de koffiemachine, thuis maak ik de droogkast dan leeg. Zo moet ik dat ’s avonds niet meer doen. Voor mij is dat fantastisch.”

5. De nieuwste methodologieën en technologieën

“Als ICT’ers bij De Lijn gebruiken we de nieuwste technologieën. De Lijn zorgt ervoor dat we daar ook steeds verder over blijven bijleren. Die kennis kunnen we ook meteen in de praktijk gebruiken, wat het heel interessant maakt. Tegelijk zijn we volop de oude systemen aan het vernieuwen. Bij De Lijn vind je eigenlijk alles binnen het ICT-gamma: van de klassieke backend-systemen tot de modernste technologieën in de cloud en alles daartussen.”

En er is meer…

Andere ICT-collega’s bij De Lijn vullen de handvol troeven van Hilde aan met wat de vervoersmaatschappij voor hen nog in petto heeft. “Zo ondersteunen we de algemene bedrijfsvoering en techniek via onze SAP-tools. We ontwikkelen specifieke systemen voor de planning en begeleiding van onze voertuigen. Er is een grote verscheidenheid in de job en we werken op een agile manier. Je gaat samen met de leidinggevende op zoek naar een project dat bij je interesse, kennis en kunde hoort”, klinkt het. Wie bij De Lijn werkt, kan ook rekenen op een mooi startersloon, minstens 35 dagen verlof per jaar, een gratis abonnement op het openbaar vervoer, heel wat extralegale voordelen en toegang tot voordelige acties met verschillende culturele en commerciële partners.
 

Helemaal overtuigd?

Leer meer over werken bij De Lijn

Werken bij De Lijn is samen Vlaanderen leefbaar en bereikbaar houden. Want een betere mobiliteit belangt iedereen aan.

Leer De Lijn beter kennen

Leren van collega’s of via opleidingen? Binnen De Lijn bieden we alle mogelijkheden om jouw carrière mee vorm te geven.

Ontdek je doorgroeimogelijkheden

Geniet van aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden en een mooi pakket extralegale voordelen voor jou en het hele gezin.

Bekijk alle voordelen