Techniekers Mohamed, Jose & Bavo

De  Lijn  heeft  veel  boeiende  vacatures  voor  technici.  Het  openbaar  vervoersbedrijf  evolueert:  er  komen  meer  milieuvriendelijke  bussen en er wordt gewerkt met zelfsturende  teams.  Het  gaat  dus  om  een dynamische werkomgeving met diverse jobs.

Mohamed Ayad, technicus bus

Dat doe ik: “Mijn taak komt neer op het oplossen van technische problemen en ervoor te zorgen dat de  klanten  van  De  Lijn  een  goede  service  krijgen.  De  bussen  moeten  in  orde  zijn,  veiligheid  is cruciaal.”
Super  aan  de  job:  “Ik  werk  al  6  jaar  in  Dilbeek.  Mocht het nodig zijn, dan kan je bij De Lijn een overplaatsing  vragen,  maar  voor  mij  hoeft  dat  niet. Ik doe ook geregeld een wachtdienst; daarvoor krijgen we een extra premie en dat is fijn.”

Jose Antonio, monteur bovenleiding

Dat doe ik: “Ons team staat in voor het onderhoud en  het  herstellen  van  bovenleidingen,  voedings-schakelaars en voedingskasten van de trams. Als er  ergens  schade  is,  doen  we  een  interventie  om  het probleem op te lossen. De weersomstandigheden, zoals een storm of felle hitte, kunnen schade aan de leidingen veroorzaken.”
Super aan de job: “Het werken aan de bovenleiding leer je door opleiding op de werkvloer en dat maakt het boeiend. De Lijn biedt een heel goede begeleiding. Als nieuwkomer loop je eerst een tijd mee. Zo  wordt  ervaring  en  kennis  doorgegeven.  In  een  volgende fase voer je zelf al zaken uit, maar in het bijzijn  van  een  ervaren  medewerker.  Stapsgewijs  groei je in de job. Ik ben best tevreden over mijn job en onze werkgever.”

Bavo Feys, medewerker expertise gebouwen - stelplaatsen

Dat  doe  ik:  “Samen  met  mijn  collega’s  sta  ik  in  voor het onderhoud van de gebouwen van De Lijn. Dat kan bijvoorbeeld het herstellen van de verwarming zijn. We zorgen ervoor dat het patrimonium in een goede staat blijft, dat maakt het voor ieder-een aangenaam.”
Super  aan  de  job:  “Er  is  veel  variatie.  Fijn  is  ook  dat er veel expertise is; kennis en ervaring worden gedeeld. Het is een boeiende job, ik kan iedereen aanraden om te solliciteren. ‘Durf er voor te gaan’, is de leuze die ik hen zou meegeven.”

 

De  Lijn  zorgt  in  Vlaanderen  voor  het openbaar vervoer met de bus of de tram. Er werken ruim 8000 personeelsleden in verschillende functies. Je kan er een opleiding volgen om bus- of trambestuurder te worden. Ook zijn  er  heel  wat  technische  jobs.  De  Lijn investeert in de nieuwste technologieën en heeft vacatures voor technici. De jobs zijn heel uiteenlopend; het gaat van mecanicien tot  ingenieur  en  tot  leidinggevende  functies.  Technici  staan  niet  alleen  in  voor het onderhoud van de voertuigen, maar ook voor het beheer en onderhoud van gebouwen en stelplaatsen.

Vaklui

Jacques     Verspeeck     is     directeur     Techniek  &  Supply  Chain.  “Dat  omvat  alle  technische  aspecten  van  het  beheer en onderhoud van onze infrastructuur, het aankopen van rollend materieel  enzovoort.  Er  zullen  in  2020  heel  wat aanwervingen zijn. We zoeken vooral vaklui, maar ook medewerkers die in een  technische  richting  een  bachelor  of  master  haalden.  Wie  graag  sleutelt  en geboeid is door techniek, is welkom. We  hebben  wel  een  extra  grote  vraag  naar  elektromecaniciens.  De  vloot  van  De Lijn is gevarieerd. Er zijn nog steeds bussen met dieselmotors, maar die zullen  de  komende  jaren  worden  vervangen door elektrische bussen en bussen die  door  waterstof  worden  aangedreven.  Die  zijn  vanuit  ecologisch  oogpunt  meer  verantwoord.  We  investeren in onze medewerkers door hen een goede  opleiding  te  geven.  Gemiddeld  duurt  het  traject  zes  maanden.” De  Lijn  voert  collegialiteit  en  sociale  attitudes  hoog  in  het  vaandel,  samenwerken in een team is heel belangrijk. “We evolueren  naar  meer  autonome,  zelfsturende teams zonder ploegbaas. Het komt  er  op  aan  je  competenties  goed  in te zetten.”

Helemaal overtuigd?

Leer meer over werken bij De Lijn

Werken bij De Lijn is samen Vlaanderen leefbaar en bereikbaar houden. Want een betere mobiliteit belangt iedereen aan.

Leer De Lijn beter kennen

Leren van collega’s of via opleidingen? Binnen De Lijn bieden we alle mogelijkheden om jouw carrière mee vorm te geven.

Ontdek je doorgroeimogelijkheden

Geniet van aantrekkelijk arbeidsvoorwaarden en een mooi pakket extralegale voordelen voor je en het hele gezin.

Bekijk alle voordelen